1. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
2. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, podsmażamy starte warzywa, solimy, a po kilku minutach przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu. W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody.
3. Rybę rozmrażamy, kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i solimy (uważaj, aby ryby nie przesolić), obtaczamy w mące i obsmażamy a obu stron na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i po usmażeniu filetów wrzucamy je na patelnię. Smażymy na lekko złoty kolor.
5. Do garnka przekładamy cebulę i uduszone warzywa, dodajemy listek laurowy ziarnka pieprzu i ziele angielskie, koncentrat, odrobinę cukru i podlewamy ¼ szklanki wody. Wszystko dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
6. Kiedy usmażone warzywa będą miękkie, układamy je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Na wierzchu powinny znaleźć się warzywa. Dekorujemy gałązkami natki, a potrawę podajemy na ciepło lub zimno.