1. Myjemy i osuszamy filet z kurczaka, z którego usuwam błony i chrząstki. Mięso kroimy na nieduże kawałki o boku około 2 cm. Odstawiamy je na około 10 minut w chłodne miejsce.
2. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do niego trzy łyżki zimnej wody. Na dużym talerzy mieszamy sezam dokładnie z mąką.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka panierujemy w jajku, a następnie w sezamie. Smażymy je na rozgrzanym oleju. Jeśli sezam się za szybko rumieni, zmniejszamy ogień. Podczas smażenia obracamy kawałki kurczaka 2-3 razy. Trzeba uważać, aby mięso nie było surowe.
4. Gotowe kawałki mięsa przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia pozbywając się za jego pomocą nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło z chili.