1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli i jedno jajko. Mieszamy i powoli wlewamy około ¾ szklanki ciepłej przegotowanej wody. Wyrabiamy ciasto, a jak będzie elastyczne i gładkie, przykrywamy je ściereczką i odkładamy na 30 minut.
2. Szpinak płuczemy, czosnek siekamy. Na patelni topimy masło, podsmażamy czosnek i dodajemy szpinak. Jak liście zaczynają tracić jędrność przekładamy wszystko na sito, aby odsączyć z płynu. Wszystko studzimy.
3. Szpinak doprawiamy gałką muszkatołową i dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Mieszamy. Dodajemy sól i pieprz.
4. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego dwa duże krążki. Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy. Pierogi kładziemy na blachę wyłożoną papierem i smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy kminkiem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180°C około 30 minut.