smaczne i sprawdzone

na kulturalni.info.pl

Nadziewane ogórki

Składniki

czerwona papryka
1/2 sztuki
jogurt naturalny
2 łyżki
koperek
1-2 gałązki do dekoracji
koperek
1 łyżka
ogórki
2 długie wężowe
pieprz
do smaku
rzodkiewki
6 sztuk
sól
do smaku
twaróg
125 g

Sposób przygotowania

1. Myjemy ogórki i odcinamy im końce. Obieramy je dekoracyjnie, np. nożem do skórek cytrusów. Następnie kroimy na dość grube plastry. Małą łyżeczką robimy wgłębienie i usuwamy część gniazd nasiennych.

2. Twaróg rozgnieć widelcem i łączymy go z jogurtem oraz koperkiem. Pięć rzodkiewek i pół papryki kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do twarogu i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Farsz wkładamy do wydrążonych ogórków. Ostatnią rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki i dekorujemy nimi ogórki. Na wierz kładziemy koperek i dodajemy pieprz.

Najczęściej czytane