smaczne i sprawdzone

na kulturalni.info.pl

Wołowina z fasolką

Składniki

czerwona cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
imbir
kawałek, ok. 2 cm
kukurydza
1 puszka
makaron chiński
do podania
olej
3 łyżki
sok cytrynowy
z 1/2 cytryny
sos sojowy
3 łyżki
szynka
do smaku
wołowina
400 g
zielona fasolka szparagowa
150-200 g

Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w cienkie paski.

2. Siekamy czosnek i imbir, cebulę kroimy w kawałki, a kukurydzę odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy czosnek i imbir, następnie dodajmy mięso i cebulę. Wszystko smażymy 3-4 minuty. Dodajemy mrożoną fasolkę szparagową (nie musi być wcześniej rozmrożona). Całość smażymy razem przez 5 minut. Dodajemy kukurydzę, sok z cytryny i sos sojowy. Mieszamy.

3. Podamy ciepłe, najlepiej z makaronem ugotowanym al dente (może być również ryż).

Najczęściej czytane